Telefoon

+31 6 28 67 89 35

Email

fieke@leefgezondcoaching.nl

Ik ben Fieke de Wit, gecertificeerd leefstijlcoach en samen met mijn man en 3 kinderen woonachtig in de Kempen (Hapert). 

Na mijn studie Consumentenwetenschappen aan de universiteit in Wageningen heb ik verschillende functies gehad in de facilitaire dienstverlening. Mooi werk wat ik met veel plezier gedaan heb (gedeeltelijk nog doe) en waar ik veel geleerd heb.

In 2017 heb ik mijn hart gevolgd en ben ik begonnen aan de opleiding tot Leefstijlcoach aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. Een hele mooie opleiding waar coachen de basis is voor het bereiken van een gezonde leefstijl: iets waar mijn hart ligt en als rode draad door mijn leven loopt.

Omdat ik als leefstijlcoach vaak mensen tegenkom met stressverschijnselen en dit een heel boeiend onderwerp vind, heb ik een opleiding gevolgd bij het CSR Centrum voor Stress- en Burnoutcoaching. Met de opgedane kennis kan ik mensen met stressverschijnselen nog beter begeleiden.  

Onlangs ben ik gestart met de opleiding tot NEI coach. Hierbij wordt gekeken naar onderliggende vastzittende emoties die bij eerdere trauma’s zijn ontstaan. Doordat deze gebeurtenissen niet goed verwerkt zijn, kunnen ze later klachten veroorzaken. Op een vriendelijke wijze worden deze emoties alsnog verwerkt. 

Ik geniet van sporten zoals basketbal, hardlopen, fietsen, skiën en wandelen in de bossen. Daarnaast houd ik van lekker koken, chocolade, een goed boek lezen en niet te vergeten vakantie. Actief de bergen in, een verre reis of met z’n allen op de camping. En omdat ik meestal druk bezig ben, kan ik erg genieten van mijn dagelijks meditatiemomentje.

Vaak hoor ik mensen zeggen: ‘Ja, jij hoeft niet op te letten, jij kan het wel hebben.’ Natuurlijk is dat fijn om te horen, maar ik houd ook van lekker eten, een stukje taart, een goed glas wijn en dergelijke. De uitspraak is dus helaas voor mij niet van toepassing en ik vind het ook moeilijk om op feestjes al dat lekkers te laten staan. Een juiste balans tussen lekker eten, genoeg bewegen en ontspannen is voor mij dan ook van groot belang. De kunst is om dingen bewust te doen en te genieten van wat je doet.

Leefstijlcoaching is dan ook geen dieet, maar een verandering van je leefstijl door aanpassingen in je leefstijl die je kunt volhouden omdat ze dicht bij je interesse liggen of omdat je voelt dat ze effect hebben.

Door mijn ervaringen te combineren en mezelf open en eerlijk op te stellen, nieuwsgierig te zijn, aan te sluiten bij interesses en belangstelling, daar waar nodig te confronteren en vooral praktisch te werk te gaan, kan ik anderen helpen om zich een gezondere leefstijl eigen te maken.

Mensen die ik gecoacht heb geven aan dat ze zich op hun gemak voelen bij mij omdat ik echt luister, rust uitstraal, spontaan en praktisch ingesteld ben. Mijn belangstelling is oprecht.