Telefoon

+31 6 28 67 89 35

Email

fieke@leefgezondcoaching.nl

Heb je een (verhoogd risico op) diabetes, hart- en vaatziektes, ben je te zwaar of heb je ernstig overgewicht? Dan kun je je gezondheid verbeteren door te werken aan een gezondere leefstijl. Maar dat is voor vrijwel iedereen best wel lastig. Ik kan je daar bij helpen.

Per 1 januari is het CooL programma (Coaching op leefstijl) opgenomen in het basisprogramma als gecombineerde leefstijlinterventie. Het programma is gericht op het verbeteren van je leefstijl met als doel om blijvend gewicht te verliezen. In het programma gaan we aan de slag met voeding, bewegen en gedrag maar ook stress en ontspanning komen aan bod. 

Wat bereik ik met het CooL programma?

Het CooL programma streeft naar een meetbare verbetering in je leefstijl, gezondheid en kwaliteit van leven. Je gaat werken aan betere eetgewoontes, meer bewegen, betere slaap en ontspanning. Zodat je een positieve verandering bereikt van bijvoorbeeld je gewicht, vetpercentage, middelomtrek, bloedglucose of cholesterol. 

Voor wie?

Je komt in aanmerking voor het CooL programma als je:

  • Overgewicht hebt (een BMI tussen 25 en 30) en een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten of
  • Ernstig overgewicht (BMI van boven 30) hebt
  • Je bent doorverwezen door je huisarts
  • √Čn gemotiveerd bent om een programma van 2 jaar te doorlopen.

Bereken hier je BMI

Hoe ziet het CooL programma eruit?

  • Heeft een totale looptijd van 2 jaar
  • Bestaat uit een combinatie van groepssessies en individuele gesprekken
  • Bevat de onderwerpen voeding, beweging, slaap, stress & ontspanning

Meestal kun je kosteloos deelnemen aan het CooL programma: het wordt geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de basiszorgverzekering en heeft geen invloed op je eigen risico. Deelname is kosteloos maar zeker niet vrijblijvend! Er wordt verwacht dat je alle sessies aanwezig bent en ook tussen de sessies actief aan de slag gaat met je zelf geformuleerde verbeterstappen. 

Heb je interesse of nog vragen? Neem dan contact met me op.

Bij voldoende deelnemers wordt januari/februari 2021 in Hapert een nieuwe groep gestart.