Telefoon

+31 6 28 67 89 35

Email

fieke@leefgezondcoaching.nl

Je fitter en gezonder voelen houdt niet alleen in kilo’s afvallen, maar ook lekker bewegen, een wandeling kunnen maken met een vriend, achter je kind aanrennen, de tijd nemen voor ontspanning, kunnen afschakelen van je werk en lekker eten.

Uiteindelijk gaat het altijd om een gezonde combinatie van lekker en gezond eten, makkelijk kunnen bewegen, goed kunnen slapen en rust in je hoofd.

Wil je hier echt mee aan de slag dan kan ik je daarbij helpen. Samen kijken we wat je wilt bereiken, wat je belangrijk vindt en vooral wat je leuk vindt en hoe de doelen haalbaar te maken zijn. ‘Kleine stapjes, groot succes’ is dan vaak ook een voorwaarde om te zorgen dat je tot een echte verandering komt die je volhoudt.

Meer grip op je leven, neem de regie en gooi het roer om!

In persoonlijke gesprekken gaan we kijken wat je wilt bereiken, welke doelen je kunt stellen en hoe je deze kunt bereiken. Hierbij is belangrijk om aan te sluiten bij mogelijkheden en interesses die voor jou belangrijk zijn.

We gaan kijken waar je motivatie ligt en hoe we deze kunnen vergroten. Zonder de juiste motivatie is het lastig om te veranderen. Ik kan je helpen maar je zult het echt zelf moeten doen. Met kleine concrete acties kun je mooie resultaten behalen.

Wat levert het op?

Het resultaat van een gezondere leefstijl is dat je lekkerder in je vel zit, die broek eindelijk weer eens aan kunt, makkelijker kunt bewegen (tikkertje met de kinderen of een lange wandeling door het bos), niet uitgeput de trap op komt, meer rust hebt in je hoofd, bewuster kunt genieten van de mooie dingen in het leven en nog veel meer.

Hoe?

Na een eerste kennismaking waarin we kijken welke doelen je wilt bereiken werken we in een aantal sessies toe naar het doel. Afhankelijk van je wensen kijken we hoe ik je daarbij het beste kan ondersteunen. Aanmelden voor het CooLprogramma kan nadat de huisarts een verwijzing heeft gemaakt. Je krijgt dan een link via de mail waarbij je je kunt aanmelden voor een groep. Na aanmelding neem ik contact op voor een intakegesprek.

Heb je een (verhoogd risico op) diabetes, hart- en vaatziektes, ben je te zwaar of heb je ernstig overgewicht? Dan kun je je gezondheid verbeteren door te werken aan een gezondere leefstijl. Maar dat is voor vrijwel iedereen best wel lastig. Ik kan je daar bij helpen.

Wat is het CooL programma?

Het CooL programma (Coaching op leefstijl) wordt vergoed vanuit de basis verzekering als gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Het programma is gericht op het verbeteren van je leefstijl met als doel om blijvend gewicht te verliezen. In het programma gaan we aan de slag met voeding, bewegen en gedrag maar ook stress en ontspanning komen aan bod. 

Wat bereik ik met het CooL programma?

Het CooL programma streeft naar een meetbare verbetering in je leefstijl, gezondheid en kwaliteit van leven. Je gaat werken aan betere eetgewoontes, meer bewegen, betere slaap en ontspanning. Zodat je een positieve verandering bereikt van bijvoorbeeld je gewicht, vetpercentage, middelomtrek, bloedglucose of cholesterol. 

Voor wie?

Je komt in aanmerking voor het CooL programma als je:

  • Overgewicht hebt (een BMI tussen 25 en 30) en een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten of
  • Ernstig overgewicht (BMI van boven 30) hebt
  • Je bent doorverwezen door je huisarts
  • Én gemotiveerd bent om een programma van 2 jaar te doorlopen.

Bereken hier je BMI

Hoe ziet het CooL programma eruit?

  • Heeft een totale looptijd van 2 jaar
  • Bestaat uit een combinatie van groepssessies en individuele gesprekken
  • Bevat de onderwerpen voeding, beweging, slaap, stress & ontspanning

Meestal kun je kosteloos deelnemen aan het CooL programma: het wordt geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de basiszorgverzekering en heeft geen invloed op je eigen risico. Deelname is kosteloos maar zeker niet vrijblijvend. Er wordt verwacht dat je alle sessies aanwezig bent en ook tussen de sessies actief aan de slag gaat met je zelf geformuleerde verbeterstappen. 

Heb je interesse of nog vragen? Neem dan contact met me op.

Op dinsdag 19 september 2023 start een nieuwe groep in Hapert. De groepen in Hapert zijn ook bedoeld voor mensen uit Bladel, Reusel, Duizel, Casteren, Hoogeloon, Netersel en andere Kempen gemeenten en zullen waarschijnlijk plaatsvinden op de maandag eind van de middag.

In Veldhoven start op woensdag 20 september 2023 een nieuwe groep. De bijeenkomsten zijn op de woensdagavond.