Telefoon

+31 6 28 67 89 35

Email

fieke@leefgezondcoaching.nl

Ik ben Fieke de Wit, BLCN gecertificeerd leefstijlcoach, NEI therapeut/coach en samen met mijn man en 3 kinderen woonachtig in de Kempen (Hapert). 

Na mijn lerarenopleiding en studie Consumentenwetenschappen aan de universiteit in Wageningen heb ik verschillende functies gehad in de facilitaire dienstverlening. Mooi werk wat ik met veel plezier gedaan heb en waar ik veel geleerd heb.

In 2017 heb ik mijn hart gevolgd en ben ik begonnen aan de opleiding tot Leefstijlcoach aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. Een hele mooie opleiding waar coachen de basis is voor het bereiken van een gezonde leefstijl: iets waar mijn hart ligt en als rode draad door mijn leven loopt.

Omdat ik als leefstijlcoach vaak mensen tegenkom met stressverschijnselen en stress ervoor zorgt dat je moeilijker veranderingen kunt doorvoeren en volhouden, heb ik een opleiding gevolgd bij het CSR Centrum voor Stress- en Burnoutcoaching. Met de opgedane kennis kan ik mensen met stressverschijnselen nog beter begeleiden.  

In 2020 heb ik de opleiding tot NEI coach bij Jolanda Vleugel succesvol afgerond. Bij NEI wordt gekeken naar onderliggende vastzittende emoties die bij eerdere gebeurtenissen (trauma’s) zijn ontstaan. Doordat deze gebeurtenissen niet goed verwerkt zijn, kunnen ze later klachten veroorzaken. Op een vriendelijke wijze worden deze emoties alsnog verwerkt. De opleiding is een grote toevoeging op mijn werk als coach in het algemeen, maar zeker ook bij het helpen van mensen waarbij meer speelt waardoor ze bepaalde veranderingen niet kunnen maken. Na een NEI sessie kunnen belemmeringen en blokkades opgelost zijn waardoor veranderingen wel lukken. Naast de toepassing voor overgewicht en leefstijlvraagstukken kan NEI een mooie hulp zijn bij gebrek aan zelfvertrouwen, laag zelfbeeld, verslavingen, dyslexie, emotionele, fysieke problemen en nog veel meer. 

Om me nog verder te verdiepen in holistisch geneeswijzen ben ik in 2023 begonnen met de Master NEI. Hierin verdiep ik me nog meer in het verwerken van trauma’s en blokkades. Ik geloof in een holistische aanpak en ben ervan overtuigd dat NEI effectief helpt bij het bereiken van doelen.

Vaak hoor ik mensen zeggen: ‘Ja, jij hoeft niet op te letten, jij kan het wel hebben.’ Natuurlijk is dat fijn om te horen, maar ik houd ook van lekker eten, een stukje taart, chocolade en dergelijke. Nadat ik op mijn 18de in huilen uitbarsten na het zoveelste mislukte dieet heb ik besloten nooit meer te diëten. Dat is me wel gelukt maar in mijn zwaarste jaren woog ik zo’n 17 kg meer dan nu. De uitspraak is dus voor mij niet van toepassing en ik vind het ook moeilijk om op feestjes al dat lekkers te laten staan. Een juiste balans tussen lekker eten, genoeg bewegen en ontspannen is voor mij dan ook van groot belang. De kunst is om dingen bewust te doen en te genieten van wat je doet.

Leefstijlcoaching is dan ook geen dieet, maar een verandering van je leefstijl door aanpassingen in je leefstijl die je kunt volhouden omdat ze dicht bij je interesse liggen of omdat je voelt dat ze effect hebben.

Door mijn kennis en ervaringen te combineren en mezelf open en eerlijk op te stellen, nieuwsgierig te zijn, aan te sluiten bij interesses en belangstelling, daar waar nodig te confronteren en vooral praktisch te werk te gaan, kan ik anderen helpen om zich een gezondere leefstijl eigen te maken.

Naast mijn werk geniet ik ook van sporten zoals basketbal, hardlopen, fietsen, skiën en wandelen. Daarnaast houd ik van buiten zijn, tuinieren, lekker koken en bakken, chocolade, een goed boek lezen en niet te vergeten vakantie. Actief de bergen in, een verre reis of met z’n allen op de camping. En omdat ik meestal druk bezig ben, kan ik erg genieten van mijn dagelijks meditatiemomentje.

Mensen die ik gecoacht heb geven aan dat ze zich op hun gemak voelen bij mij omdat ik echt luister, rust uitstraal, spontaan en praktisch ingesteld ben. Mijn belangstelling is oprecht.

Als Leefstijlcoach en NEI Therapeut houd ik me bezig met onder andere:

 • Individuele leefstijltrajecten
 • CooL (2 jarig programma ‘Coaching op Leefstijl’)
 • Individuele NEI therapie
 • Project ‘Gezond voor Hart en Vaten’
 • Workshops/Trainingen op het gebied van Leefstijl
 • Stresspreventie
 • Coaching van persoonlijke ontwikkeling

Opleidingen en trainingen die ik heb gevolgd:

 • Leefstijlcoaching bij AVLEG
 • Stress- en burn-outcoaching bij het CSR Centrum
 • NEI Coaching en Therapie en NEI Master bij Jolanda Vleugel
 • Stoppen met Rokencoach bij Rookvrij en Fitter
 • Quantum Touch
 • Lerarenopleiding
 • Trainer/coach in de teamsport