Telefoon

+31 6 28 67 89 35

Email

fieke@leefgezondcoaching.nl

Wat maakt jou gelukkig? Heb je daar wel eens bij stil gestaan? Iedereen heeft vaak of minder vaak van die momentjes dat je hart een klein sprongetje maakt, je vlinders voelt of je het liefst wilt huppelen. Maar wat maakt nu dat je je gelukkig voelt? Vorige week tijdens de training ‘Geluk als doel’ heb ik daar uitgebreid bij stil gestaan. Het was dan ook een zeer leerzame en vooral leuke dag die veel inzichten gegeven heeft in hoe je zelf kunt werken aan die geluksmomenten en hoe je daarop kunt coachen.

Wanneer heb je voor het laatst iets gedaan voor iemand zonder daar iets voor terug te krijgen? En hoe voelde dat? Mij geeft dat een goed gevoel. Bij je kinderen denk je er vaak niet over na, daar heb je voor gekozen en die voed je op. Maar voor de buurvrouw of gewoon iemand die je op straat tegenkomt. Je helpt iemand met oversteken: dat geeft toch een goed gevoel? Met mijn kinderen heb ik het hier vaak over. Ik probeer ze dan uit te leggen dat je niet altijd direct iets terug krijgt als je iets voor een ander doet. Misschien niet vandaag of morgen, zelfs niet volgende week, maar er komt een moment dat je iets terug krijgt. Zelfs dit principe uitleggen aan mijn kinderen geeft me een goed gevoel.

Geluk hoeft dus niet grootst te zijn, maar zit ook in de kleine dingen. Dingen bewust doen. Als je door het leven ‘vliegt’ en de ene naar de andere deadline moet halen, heb je helemaal geen tijd om van de mooie bloesem in de bomen te genieten.

Stop dus met haasten, neem de tijd, kijk om je heen, maak een wandeling en geniet van al die mooie dingen. Wedden dat het geluksmomentjes oplevert!

Zelfs als je niet gelukkig bent, kun je nog steeds momenten van geluk ervaren. Je kunt zelf invloed uitoefenen op je geluk. Hiervoor zijn gelukkig tal van manieren. En het goede nieuws is: Gelukkig zijn kun je leren!

Aanbevolen artikelen