Telefoon

+31 6 28 67 89 35

Email

fieke@leefgezondcoaching.nl

Elke woensdag namiddag loop ik samen met een groep mensen een uur om zo te trainen voor het wandeldoel van de Nationale Diabetes Challange. We hebben een hele leuke groep en na 5 weken zijn de eerste resultaten al geboekt. Na 5 weken al! Ik ben dan ook super trots op de deelnemers die allen een andere reden hebben om deel te nemen. Vorige week vertelde één van de deelnemers me dat hij na 4 weken al 2 van zijn tabletten voor zijn Diabetes (gliclazide) heeft kunnen afbouwen. En dat alleen maar door 5 keer in de week een uurtje te wandelen. Ik word gewoon weer blij als ik het opschrijf. Hij vertelde dat hij wel wist dat hij eigenlijk moest gaan bewegen, maar dat er dat steeds maar niet van kwam. Nu moet hij er niet meer aan denken om alleen maar op de bank te zitten en is hij super blij dat hij de stap gezet heeft. Hij wil dat laatste pilletje ook nog zien kwijt te raken en ook van zijn andere medicijnen zou hij graag afscheid nemen. Dat het zo makkelijk zou gaan had hij alleen maar durven dromen. Hij ziet alleen maar voordelen en is een stuk fitter dan voorheen. Hij gaat dus nog lekker even door.

Dat dit niet het enige succesverhaal is blijkt ook uit de andere deelnemers. Zo is één van de deelnemers op de andere dagen ook fanatiek gaan wandelen en is 4 kg afgevallen. Weer een andere deelnemer kan het tempo steeds beter bijhouden. En dat is knap want de laatste keer lag het tempo veel hoger en hebben we wat langer gewandeld. Al met al kijk ik elke week uit naar de woensdag en is het super leuk om deze mooie resultaten te horen. 

Overtuigd? Trek je wandelschoenen aan en loop elke avond na het eten een rondje door je wijk. Ontspan en geniet van al het moois wat ons land ons te bieden heeft. En de kans is groot dat je ook nog eens een portie stress achtergelaten hebt tijdens het wandelen.

www.leefgezondcoaching.nl

Aanbevolen artikelen