Telefoon

+31 6 28 67 89 35

Email

fieke@leefgezondcoaching.nl

Na die donkere maanden november en december is het altijd fijn als het kerstvakantie is. ‘Even helemaal niets’. Toch klopt dat niet helemaal want ‘even helemaal niets’ heeft voor mij enorm veel opgeleverd. Even niet bezig zijn met de dagelijkse ‘ratrace’ zorgt er niet alleen voor dat de batterij weer opgeladen wordt, het zorgt ook voor veel inspiratie en ideeën.

De eerste dagen ben ik met mijn gezin naar de sneeuw geweest en hebben we heerlijk geskied. Lekker actief buiten sporten met z’n allen en in de avond naast de nodige gezelligheid een ‘ouderwets’ tijdschrift of boek lezen bij de haard. En dat was heel lang geleden. Normaal neem ik daar de tijd niet voor maar het heeft me nu toch weer doen realiseren dat het veel oplevert als ik er gewoon even tijd voor maak. De meeste artikelen gingen over dingen doen waar ik energie van krijg, geluk, rust, inspiratie, ‘wat is nu echt belangrijk’ en verder luchtige onderwerpen (in de breedste zin van het woord). Heerlijk dus en het heeft me heel veel inzicht en inspiratie opgeleverd, zoals: je hoeft niet overal iets van te vinden of op te reageren, ‘niets doen’ is geen verspilde tijd, druk zijn is een keuze.

Wat in zo’n vakantie natuurlijk ook niet mag ontbreken is een dagje met mijn dochter de stad in. Gezellig ergens wat drinken en op zoek naar de beste koopjes. Ook dit doe ik veel te weinig en dus heb ik bedacht dat ik dit in het volgend jaar meer alleen met mijn kinderen ga doen.

Wat me ook altijd enorm veel inspiratie oplevert, is een rondje (hard)lopen in de bossen. Als ik ideeën nodig heb, is dat voor mij echt het beste om te doen. Van de ene kant maak ik mijn hoofd leeg en heb ik daarna een heerlijk gevoel omdat ik lekker gelopen heb ik de kou (goed voor je bruin vet!) en van de andere kant ontstaan de beste ideeën. Zo heb ik plannen gemaakt voor een informatieve leefstijlavond in 2020, een aantal blogs, de nieuwe tactiek voor mijn basketbalteam, hoe ik nog meer mensen kan helpen om te komen tot een gezondere leefstijl, de inhoud van mijn volgende workshop en nog veel meer. Ik kom dus blij, voldaan en vol energie weer thuis.

Kortom, gewoon even de tijd nemen voor wat anders en niet het idee hebben van alles te moeten levert voor mij enorm veel op. Het idee dat ik geen tijd heb om dit te doen verdient zich dus dubbel terug. Daarnaast is de batterij weer opgeladen en kan ik vol energie beginnen aan een prachtig nieuw jaar!

Aanbevolen artikelen