Telefoon

+31 6 28 67 89 35

Email

fieke@leefgezondcoaching.nl

Er is geen enkel onderwerp wat zo vaak besproken wordt als het weer. Je kunt er veel van vinden en  iedereen het anders ervaart. Als iemand het eindelijk lekker warm vindt, vindt de ander het juist té warm. Toch is er meer discussie over ‘slecht’ weer.

In de ogen van velen is het soms slecht weer. Volgens mij is het elke dag ‘weer’ en geeft iedereen het zijn eigen gradatie. In mijn groepsbijeenkomsten komt het vaak ter sprake. Meestal in combinatie met bewegen. Vaak hoor ik dan dat ze echt niet buiten hebben kunnen wandelen de laatste tijd want ‘het was toch zo’n slecht weer’. Ik vraag dan altijd wat slecht was aan het weer en wat dan de reden was waarom ze niet hebben kunnen wandelen. Bij sommige mensen wordt ‘het regent’ gekoppeld aan ‘ik kan niet naar buiten want dan word ik nat’.  Nu is het natuurlijk een feit dat als je ‘zo’ naar buiten gaat als het regent, je nat wordt. Maar….is het erg als je nat wordt? En zou je ervoor kunnen zorgen dat je niet (of minder) nat wordt. Bij sommige mensen zit er gewoonweg een blokkade op deze combinatie.

Ik zou deze mensen eens willen uitdagen om toch eens een stuk te gaan wandelen als er een kans is dat het gaat regenen of als het al regent. Stop met het zoeken naar excuses: Trek een regenjas aan, ben niet bang om nat te worden, geniet van de regen, de reuk, de geluiden van de druppels op de bladeren. Stop met denken en voel hoe geweldig de natuur is! Deze andere dimensie kan mooie inzichten opleveren. 

Succes en geniet!

Aanbevolen artikelen