Telefoon

+31 6 28 67 89 35

Email

fieke@leefgezondcoaching.nl

Met het hele gezin in de auto op weg naar de gezellige familiedag. Veel mensen lang niet gezien en benieuwd naar wat iedereen aan het doen is. En op zo’n mooie dag hoort daar ook een BBQ bij, een stuk taart bij aankomst natuurlijk en tussendoor nog wat hapjes. Steeds vaker lijkt eten en drinken het belangrijkste op een feestje. Ja, niemand die een feestje organiseert wil achteraf horen dat er te weinig eten was.

Het is lastig als je gezonder wilt eten en , zoals ik momenteel elke weekend wel één of twee feestjes hebt. Je wilt toch ook niet elk feestje naar huis met het gevoel weer een hele week te moeten vasten om de opgelopen schade recht te trekken. Gelukkig zie ik op veel feestjes tegenwoordig wel meer gezonde hapjes als wortels, komkommer, tomaatjes etc. Voor de gemiddelde feestganger is dit ‘konijnvoer’ natuurlijk een lachertje, maar voor mij een prima alternatief om ook iets te knabbelen.

Maar ja, wat ga ik nu doen? Als je daar vooraf al over nadenkt, heb je al een belangrijke stap genomen. Zo vind ik het prima om een wijntje te drinken (als ik er echt veel zin in heb) maar zeker niet meer dan twee. Van het stukje taart neem ik de helft (als de taart in mijn top 3 staat. Zo niet, dan neem ik niets) en skip ik bij de BBQ het brood en neem een extra portie salade. Hiermee zou het moeten lukken. En gelukkig heb ik vanochtend nog een mooie ochtendwandeling gemaakt.

En als je dan toch op het moment komt dat het even niet lukt, loop je gewoon naar het toilet en sta je even stil bij je plan. Grote kans dat je als je weer terug loopt gewoon gezellig met iemand aan de praat raak en niet in de verleiding komt.

Houd dus op met het overvoeren van al je gasten, zet in het begin wat op tafel, sluit je aan bij je bezoek en neem de tijd om bij te kletsen; dat is uiteindelijk waar ze voor gekomen zijn!

Aanbevolen artikelen